Alfonso ha sido transportado a Can Brians 2

El passat dijous 8 d’abril, l’Alfonso, el jove de l’Hospitalet condemnat a tres anys de presó i al pagament d’una indemnització de 4500 euros, per una agressió a un agent dels Mossos d’Esquadra en el decurs d’una manifestació el 2007, finalment ha ingressat a la presó per complir la pena imposada.

Aquell matí, l’Alfonso es va presentar a la presó Model de Barcelona per fer l’ingrés voluntari i iniciar el compliment de la condemna, una vegada la indemnització també havia estat dipositada. Malgrat la petició d’indult cursada per l’advocat del jove, el jutjat d’execució va sol·licitar el seu ingrés a presó, decretant el dia 29 de març com a darrer dia en el que podia fer l’ingrés voluntari.
El dia 30 de març, la Fiscalia del cas es va pronunciar dient que ja que la petició d’indult, duta a terme per més d’una cinquantena d’entitats, havia estat cursada, demanava que es suspengués l’execució de la condemna fins que l’indult fos resolt. Aquest seria el cas més comú, però una vegada més, la maquinaria judicial ha jugat en contra de l’Alfonso. La jutgessa d’execucions, entenent que el jove estava en rebel·lia des del 29 de març, no ha volgut valorar aquesta suspensió d’execució fins que l’entrada a presó hagués estat efectiva.
Aquesta situació va motivar, que el divendres dia 9 d’abril, la defensa de l’Alfonso presentés un recurs, ja que en cas que l’indult fos acceptat, l’Alfonso hauria complert ja dins la presó una gran part de la condemna associada al delicte indultat. Al llarg de les properes setmanes, la jutgessa ha de donar una resposta.

Malgrat que l’Alfonso va decidir personar-se el matí del 8 d’abril a la presó Model, per complir allà la condemna, agents dels Mossos d’Esquadra el van traslladar en poques hores al C.P. Can Brians 2, on roman des de llavors al modul d’ingressos, a l’espera que li comuniquin la nova situació.
L’ingrés a presó va estar acompanyat d’un dia amb diferents accions, que s’han sumat a les múltiples mostres de suport realitzades durant les últimes setmanes. La jornada va començar amb una nova acció de suport, entre les 7.30h i les 9h del matí del 8 d’abril, es van repartir 20.000 exemplars d’un diari, que emulava al tabloide Què! i en el que al llarg de vuit pàgines s’explicava el cas de l’Alfonso des dels seus inicis, assenyalant el paper dels jutges al llarg del procediment, el doble raser aplicat en el cas de la sentència contra el jove i el fet que els Mossos d’Esquadra no hagin estat investigats pels fets succeïts a la manifestació del 19 de maig del 2007, així com altres casos de maltractaments i vexacions protagonitzats per agents d’aquest cos que han quedat impunes.
La tarda del dia 8 d’abril, a les 20h, una manifestació de més d’un centenar de persones donava inici a l’alçada del Liceu, a les Rambles de Barcelona. Aquesta manifestació es va endinsar pels carrers de Ciutat Vella tot llançant consignes per la llibertat de l’Alfonso, fins arribar al carrer Ciutat, on es troba la seu d’Iniciativa per Catalunya. En aquest punt es van fer diverses pintades de denúncia com“Repressors de debò”, assenyalant el paper que està jugant aquest partit i els seus representants com a responsables polítics directes de les polítiques extremadament repressives aplicades pels Mossos i de la impunitat que rodeja a la seva activitat. Després, la manifestació es tornà a dirigir al seu punt d’inici, on fou desconvocada sense que es produïssin identificacions o detencions.

Per comunicar-se amb l’Alfonso cal enviar una carta a la següent adreça:
Alfonso Hermoso Castillo
CP Can Brians 2
carretera de Martorell a Capellades km 23
08635 S. Esteve Sesrovires

Para mas información visitarel blog www.alfonslliure.blogspot.com

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s