Cobertura: el acto de bienvenida a Laura Riera está teniendo lugar en Barcelona (lahaine)

19:50 La manifestación ha sido disuelta. La plaza del Raspall sigue rodeada de antidisturbios y no se puede acceder a ella.

19:38 Una persona ha sido detenida en la plaza del Sol.

19:30 La policía ha comenzado a cargar. En la manifestación, que se encuentra en Rius i Taulet, hay presencia de niños y personas mayores.

19.29 La plaza del Raspall, lugar de inicio de la convocatoria, está rodeada de antidisturbios. La manifestación se está celebrando en la calle Siracusa. Han comenzado a caminar. Hay gran presencia de prensa, que se encontraban detrás del cordón de los Mossos d’Esquadra. Unas 200 personas están gritando por Laura y portan numerosas pancartas.

[cat/cast]Pese a la prohibición de la Audiencia Nacional, los actos previstos se mantienen. Kaos en la Red y Llibertat.cat criminalizados por difundir la convocatoria

www.racocatala.cat

[cat]

Després de 9 anys de captiveri, Laura Riera ha sortit a les 7 d’avui al matí de la presó de Brians. Per celebrar el seu alliberament, alguns col·lectius havien preparat una sèrie d’actes de benvinguda que el jutge de l’Audiència Nacional espanyola, Pablo Ruz, va decidir prohibir perquè suposaven una exaltació del seu “currículum deliciu”. Tot i la decisió del magistrat, els col·lectius organitzadors mantenen la convocatòria i per aquesta tarda a les 7 a la plaça del Raspall de Gràcia hi ha convocada igualment la Marxa de Torxes i la benvinguda. La decisió de Ruz, però, és acatada per bona part dels polítics catalans: la consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha declarat que confia que la policia impedeixi l’acte perquè el delicte pel qual Riera va ser condemnada “no és motiu de cap homenatge per a ningú”. Des del departament d’Interior de la Generalitat també s’ha assegurat que es “farà complir” l’ordre dictada per l’Audiència Nacional espanyola.

D’altra banda, l’Audiència Nacional espanyola també ha difòs una interlocutòria judial a la presma que posa l’accent en la criminalització de diversos mitjans com Llibertat.cat i Kaos en la Red per difondre la convocatòria de l’acte. La interlocutòria també anomena entitats socials i col·lectius polítics de la Vila de Gràcia, especialment l’Ateneu Independentista La Torna, el Casal de Joves i la Barraqueta. A la criminalització de la benvinguda s’hi ha sumat la regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, perquè ha considerat que “pot polititzar les festes” i que els organitzadors “ho han fet molt malament”.

extret de www.racocatala.cat
——————————————————-

[cast]

Después de 9 años de cautiverio, Laura Riera ha salido a las 7 de esta mañana de la prisión de Brians. Para celebrar su liberación, algunos colectivos habían preparado una serie de actos de bienvenida que el juez de la Audiencia Nacional española, Pablo Ruz, decidió prohibir porque suponían una exaltación de su “currículum delicado”. A pesar de la decisión del magistrado, los colectivos organizadores mantienen la convocatoria y para esta tarde a las 7 en la plaza del Raspall de Gràcia hay convocada igualmente la Marcha de Antorchas y la bienvenida. La decisión de Ruz, sin embargo, es acatada por buena parte de los políticos catalanes: la consejera de Justicia, Montserrat Tura, ha declarado que confía en que la policía impida el acto para que el delito por el que Riera fue condenada “no es motivo de ningún homenaje para nadie “. Desde el departamento de Interior de la Generalitat también ha asegurado que se “hará cumplir” la orden dictada por la Audiencia Nacional española.

Por otra parte, la Audiencia Nacional española ha difundido un auto judial a la prensa que incide en la criminalización de diversos medios como Llibertat.cat y Kaos en la Red por la difunsión de la convocatoria del acto. El auto también nombra a entidades sociales y colectivos políticos de la Vila de Gràcia, especialmente el Ateneo Independentista La Torna, el Casal de Joves y la Barraqueta. En la criminalización de la bienvenida se ha sumado la concejala del Ayuntamiento de Barcelona, Assumpta Escarp, porque ha considerado que “puede politizar las fiestas” y que los organizadores “lo han hecho muy mal”.

extret de www.racocatala.cat

——————-

Comunicat de Solidaritat Antirrepresiva de Terrassa

Ara més que mai: Benvinguda Laura!

Davant de les informacions recollides a l’auto del jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, i la il•legalització per part d’aquest dels actes de benvinguda a la nostra companya Laura Riera
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa davant de les informacions recollides a l’auto del jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, i la il·legalització per part d’aquest dels actes de benvinguda a la nostra companya Laura Riera, volem manifestar:

– La benvinguda a la nostra companya de lluita Laura, segrestada durant 9 anys per l’Estat Espanyol és un reconeixement a ella com a persona, amiga i militant dels moviments socials de Terrassa.

– Condemnem la campanya de criminalització engegada per la dreta espanyolista i la manipulació que han fet del cas el mitjans de comunicació: recordem que va ser la mateixa Audiència Nacional qui la va absoldre del fet delictiu per el qual se li imputava col·laboració.

– La única prova amb la qual va ser condemnada la Laura era una declaració autoinculpatòria signada després de 5 dies de aïllament i sota tortura. La denuncia per tortures va ser acceptada a tràmit per el tribunal d’Estrasburg, que encara no ha estat resolta.

– Reafirmem tot l’exposat en el comunicat i tornem a denunciar públicament, al igual que Amnistia Internacional i altres organismes internacionals,la vulneració de drets que suposa el període d’incomunicació, i l’existència de la tortura al Estat Espanyol.

Per últim, considerem que cap tribunal té la legitimitat per prohibir-nos donar la benvinguda a la nostra companya de lluita i amiga Laura.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa

http://sat-terrassa.cat/

Agost 2010

————————-

L’Audiència Nacional criminalitza Llibertat.cat i Kaosenlared per informar sobre Laura Riera

L’Audiència Nacional ha optat per difondre la interlocutòria judicial a la premsa, sense abans haver comunicat les diligències prèvies a cap de les parts afectades, davant la impossibilitat de contactar-hi, ja que els col.lectius anunciants de la benvinguda a Laura Riera no estan formalment legalitzats.

La interlocutòria judicial distribuïtda als mèdia posa l’accent en la criminalització de diversos mitjans de comunicació no comercials, entre els quals Llibertat.cat i Kaos en la Red, indicats com a responsables de la difusió de l’acte de benvinguda a Riera pel sol fet d’haver cobert informacions d’interès públic. Per una altra banda, la regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, també s’ha afegit a la criminalització d’aquest acte emmarcat en la Festa Major de Gràcia.

El punt tercer de la interlocutòria judicial posa l’accent en assenyalar dos mitjans de comunicació concrets, Kaos en la Red i Llibertat.cat, junt a altres blocs i webs de caràcter polític. Amb intenció criminalitzadora, aquesta resolució de les prèvies judicials ha estat distribuïda a tots els mitjans comercials i del règim i indicant com a responsables de la promoció de l’acte de benvinguda a Laura Riera aquests dos mitjans informatius de la xarxa.

La interlocutòria de l’Audiència Nacional espanyola exposa textualment que “El anuncio, promoción y difusió pública para la asistencia a tales actos ha tenido lugar a través de portales alternativos de Inernet (tales como las páginas web Llibertat.cat, Kaos en la Red, y los blogs aj-gracia.blogspop.com y sareantifexista.blogspot.com), entre otros, y mediante la colocación de carteles en la vía pública, colocados en varias calles del barrio barcelonés de Gracia”.

La interlocutòria també posa al seu punt de mira entitats socials i col.lectius polítics de la Vila de Gràcia, especialment contra l’Ateneu Independentista La Torna, el Casal de Joves i la Barraqueta, que a partir de pressupòsits d’una investigació policial preveu que realitzarà un “recorregut d’una marxa de torxes” emmarcada en la benvinguda a Laura Riera.
Recordem que el jutge de l’Audiència Nacional espanyola Pablo Ruz va admetre a tràmit el recurs interposat pel grup ultradretà Dignitat i Justícia i la Fiscalia de l’Audiència Nacional, que demanaven que impedís l’acte de benvinguda a Laura Riera. La rebuda a la presa política està previst per aquest dissabte a les set de la tarda a la plaça del Raspall, a Gràcia.Segons l’auto, aquest acte suposaria l’exaltació del “currículum delictiu” de persones vinculades al grup independentista basc ETA.

D’una altra banda, Assumpta Escarp, com a regidora de l’Ajuntament de Barcelona, ha realitzat declaracions públiques als mitjans en què exposa que “aquest acte no té res a veure amb les festes de Gràcia” i “que ningú pot polititzar les festes”, atacant uns suposats “organitzadors” de les festes de Gràcia, que textualment ha declarat que “ho han fet molt malament” enguany, pel fet que s’ha permès aquesta convocatòria ara prohibida i polèmica.

Extret de www.llibertat.cat

————–

Mira també:

www.sat-terrassa.cat
www.alertasolidaria.org
http://rescat.wordpress.com/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s