Els Mossos desallotgen sense incidents els 150 darrers ‘acampats’ de la Plaça de Catalunya

05:13 30.06.2011 Barcelona (ACN).- Els darrers 150 ‘acampats’ que restaven a la Plaça de Catalunya han estat desallotjats per un operatiu conjunt entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona la matinada d’aquest dijous. L’operatiu, que ha comptat amb 500 agents dels Mossos i 150 de la policia local barcelonina, ha començat a les 2 de la matinada i s’ha desenvolupat sense incidents i sense cap detingut, tot i que les 150 persones han estat identificades abans de deixar la plaça. Els serveis de neteja de l’Ajuntament han accedit poc després i han desmuntat el campament.  

La Plaça de Catalunya ha recuperat, passades les 5 del matí, un aspecte similar al d’abans del 15 de maig, quan va començar l’acampada dels ‘indignats’. 

Trias: “S’ha buscat el diàleg amb els acampats fins a l’últim segon, però ha segut impossible” 

12:25 30.06.2011 Barcelona (ACN).- L’alcalde electe de Barcelona, Xavier Trias, s’ha mostrat aquest dijous satisfet pel desallotjament definitiu dels darrers acampats de la plaça de Catalunya. “Ha funcionat be”, ha valorat just un dia abans de prendre possessió del seu càrrec a l’Ajuntament. Trias ha explicat també que el desallotjament va ser una decisió presa conjuntament entre el conseller d’Interior, Felip Puig, l’alcalde en funcions, Jordi Hereu, i ell mateix, a qui, ha dit, han informat en tot moment dels passos seguits. Trias ha afirmat estar content de com ha anat l’operació perquè “s’ha buscat el diàleg amb els acampats fins a l’últim segon”, però, tal i com ha dit, “hi ha cops que és impossible” i s’ha d’actuar. 

Trias destaca que el desallotjament s’ha fet “bé”  

12:1930.06.2011 BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS).- El futur alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat aquest dijous que ha participat a l’acord per desallotjar els indignats de la plaça de Catalunya, una operació que s’ha fet “bé”, i ha assegurat que no ha demanat que es realitzés abans de la seva presa de possessió com a primer edil prevista per a aquest divendres al ple de constitució del nou consistori. “No és una decisió que prenen Hereu i Puig sols; hem participat nosaltres, hem estat informats, hem dit que sí i s’ha aplicat de la forma que havia d’aplicar-se, d’una forma seriosa”, ha relatat Trias, després de ser preguntat en roda de premsa, referint-se a l’alcalde en funcions, Jordi Hereu, i al conseller d’Interior, Felip Puig. 

“Jo crec que les coses han funcionat bé, amb una bona relació entre nosaltres”, ha destacat, i ha assegurat que han buscat el diàleg fins a l’últim segon, però hi ha vegades que és impossible, i ha insistit que el moviment del 15-M ha estat sensat però que s’ha d’entendre que l’ocupació d’uns pocs d’una plaça pública de manera permanent és inadmissible.  

Hereu creu que “per respecte” al 15-M calia el desallotjament de plaça Catalunya   

10:56 30.06.2011 BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS).- L’alcalde en funcions de Barcelona, Jordi Hereu (PSC), ha considerat aquest dijous que “per respecte” al 15M calia normalitzar la situació de la plaça Catalunya i que es recuperés com a espai públic, i ha remarcat que els últims acampats no tenien res a veure amb el moviment.

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, ha assegurat que en el desallotjament d’aquesta matinada de la plaça Catalunya es donaven les circumstàncies per realitzar-lo amb “plenes garanties” després que en les últimes setmanes s’havien produït intents de neteja fallides, manifestacions i altres fets. Ha celebrat que s’hagi “normalitzat” la plaça Catalunya i torni a ser un espai públic més de la ciutat.  

L’alcalde ha assegurat que no s’ha desallotjat el moviment del 15M, ja que fa setmanes que una cosa era el 15M i una altra un reducte de gent que no tenien res a veure amb la “motivació inicial” de l’acampada.

Ha remarcat que els últims acampats que quedaven a plaça Catalunya “no tenien res a veure” amb el moviment del 15M, i ha recordat que la gran majoria havia decidit anar-se’n fa setmanes. Per a ell, el que expressa el moviment del 15M és massa seriós per a “barrejar-ho amb estades sobre els arbres, una acampada que ja no tenia sentit i que ha malmès l’espai públic, i que excloïa la resta de ciutadans d’aquest àgora”. Ha assegurat que “per respecte” a aquest moviment calia deixar l’espai públic normalitzat, i ha recordat que el 15M havia decidit traslladar les seves reclamacions als barris. 

Hereu ha advertit que no podrà anar qui vulgui acampar a la plaça Catalunya, i ha afirmat que va signar el decret per al desallotjament de la plaça fa tres dies, però que ha preferit una solució negociada a l’assumpte. 

15-M.- Desmantellen l’acampada de la plaça Catalunya de Barcelona després de 40 dies  

El desallotjament dels 150 acampats que quedaven ha generat tensió sense enfrontaments 

11:02 30.06.2011 BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS).- Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i les brigades de neteja de l’Ajuntament han desmantellat la matinada d’este dijous l’acampada dels indignats a la plaça Catalunya, al centre de la ciutat, que portava en peu des del 16 de maig. Passades les 2.00 hores, més de 60 furgons dels antiavalots amb 500 mossos i 150 urbans han assetjat la plaça i han donat un ultimàtum a les més de 150 persones acampades que hi havia en aquell moment, perquè abandonaren el lloc en 15 minuts. 

Després de moments d’incertesa i envoltats per un ampli cordó policial que no sabien si els deixaria eixir, la majoria ha decidit recollir totes les seues coses i anar-se’n, tot i que un grup d’irreductibles s’ha quedat fins que la Urbana els ha obligat a dispersar-se, sense que s’haja registrat cap enfrontament tot i que sí moments de tensió. Un d’ells, en el moment de ser empés cap a fora de la plaça, ha agafat el megàfon i ha amenaçat: “Tornarem”. 

150 IDENTIFICATS  Finalment han estat identificades 150 persones i algunes que no portaven documentació han estat traslladades a la comissaria de les Corts per a ser identificades, han confirmat fonts policials. Un total de 20 camions dels servicis de neteja de l’Ajuntament, amb una capacitat total de 40 tones, treballen per a retirar carpes, palets, taules, butaques i tota mena d’estris que s’han anat acumulant durant estos dies, així com una gran quantitat de runa i escombraries, segons han explicat fonts de les brigades de neteja, que han desplegat una seixantena d’operaris. A més de les diferents carpes que han servit encara estos dies per a algunes de les comissions, els servicis de neteja hauran de retirar les bastides que s’havien muntat en els arbres com a habitacions i dormitoris, per al que han portat una grua.  

Així finalitza una acampada que va començar després de la manifestació del 15 de maig i que va acollir en el seu punt més àlgid diversos centenars de persones dormint, i milers en les seues cassolades i assemblees, i que havia virat quan el moviment va decidir abandonar este lloc i un grup va optar per quedar-se i mantindre la infraestructura.  

Este desallotjament per la força arriba després que des de dimarts l’Ajuntament haja intentat arribar a un acord amb el grup d’acampats perquè desmuntaren les tendes i carpes a canvi de deixar un mòdul cedit pel consistori que serviria de punt d’informació. Estos acostaments, que van semblar fructificar, finalment es van trencar, desembocant en una nova frustració per als qui creuen que la imatge que s’estava donant a la plaça Catalunya les últimes setmanes estava sent negativa per al moviment. De fet, s’havien produït discussions i enfrontaments sobre com acabar amb l’ocupació de la plaça, on al final quedaven pocs indignats i molts col·lectius problemàtics, que en ocasions protagonitzaven baralles o aldarulls. Quan conclogui l’operació, un reforç de Mossos i Urbana vigilarà la plaça per a evitar noves ocupacions. 

La policia desallotja sense incidents els últims acampats de plaça de Catalunya 

Els serveis de neteja han desmuntat el campament que hi havia després de la intervenció de mig miler d’agents  

Vilaweb 30/06/2011 Un dispositiu de mig miler de mossos d’esquadra i d’agents de la guàrdia urbana ha desallotjat de matinada els cent cinquanta acampats que continuaven a la plaça de Catalunya malgrat la decisió de marxar-ne de l’assemblea del moviment del 15-M a Barcelona. Els serveis de neteja de l’Ajuntament han accedit poc després i han desmuntat el campament. Els acampats que hi havia a la plaça, i que es resistien a abandonar-la des de fa setmanes, s’han reunit al centre de la plaça quan els agents de la brigada mòbil dels mossos hi han fet un cordó, passades les dues de la nit. Asseguts al terra han rebut les indicacions de la guàrdia urbana, que els instava a marxar. Els acampats han anat marxant mica en mica, voluntàriament, i els últims que hi quedaven han estat acompanyats fora de la plaça sense incidents pels mossos. Els serveis de neteja de l’Ajuntament han accedit poc després i han desmuntat el campament. La plaça de Catalunya ha recuperat, passades les 5 del matí, un aspecte similar al d’abans del 15 de maig, quan va començar l’acampada dels ‘indignats’. 

15-M.- L’Assemblea serà itinerant pels barris i l’acampada seguirà sense algunes comissions   

11:30 30.06.2011 VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS).- L’Assemblea del moviment 15-M celebrada a última hora d’este dimecres a la Plaça de l’Ajuntament de València va acabar sense arribar a cap conclusió que finalitze amb l’acampada, tot i que algunes de les comissions com la de Comunicació i la d’Acció han decidit abandonar-la, segons ha informat Acampadavalencia en un comunicat. Segons explica en el seu lloc web, l’Àgora del 15-M ha decidit a l’assemblea que, a partir d’ara, siga itinerant i deixe de celebrar-se de manera permanent en l’anomenada pel moviment ‘Plaça 15 de Maig’. Des d’ara, les reunions se celebraran en cada barri de manera rotatòria.

L’Assemblea considera que este és “un pas natural”, una vegada que els de barris “estan funcionant amb un alt grau d’organització i des del començament de moviment la idea és que es descentralitzés l’Àgora per tindre un contacte més pròxim amb els ciutadans”. Des d’ara, per tant, a la Plaça quedarà l’acampada, les comissions encarregades del seu funcionament i un lloc informatiu. La major part de les comissions han passat a treballar a la xarxa N-1 i mantindran les seues reunions internes per a continuar amb el treball fet fins ara. 

A l’assemblea, les diferents comissions van anunciar la seua posició sobre la continuïtat de l’acampada i la seua permanència a la plaça. Les de Comunicació (premsa i mitjans, comunicació audiovisual i xarxes socials) han destacat la distinció entre el moviment 15M València -barris, pobles i la marxa a Madrid- i l’acampada de la plaça, per a anunciar que no anaven a romandre físicament allà. Les seues tasques, a partir d’ara, van a tractar per igual assumptes de la plaça, els barris, altres ciutats, assumptes internacionals i les marxes a Madrid. De la mateixa manera, altres comissions, com la d’Acció, també es van posicionar a favor d’abandonar la plaça i coordinar-se mitjançant Internet i amb reunions periòdiques els dimecres i diumenge a la nit en este punt.  

La comissió de Logística va anunciar la necessitat de col·laboració per a poder prestar ajuda i suport als barris i per poder abandonar la plaça i constituir-se en magatzems. En general, segons l’acampada, totes les comissions van coincidir “en la importància de la unitat, el respecte i la no-violència”. Alhora, s’ha insistit en la “responsabilitat” del moviment envers la plaça i s’ha recordat la necessitat “de mantindre un ambient cívic i respectuós en el que queda de l’acampada”. 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s